Recept
MåBra och BliGlá-produkter
choklad, pasta, bröd, powerbars....
Oetterli Marketing AB | Seveniusvägen 37  |  184 33 Åkersberga  | 
Tel: 08 540 650 70  |  Mobil: 070 315 44 55
Havets delikatesser serverat med bläckfisk-pasta
2 pers
1 liten gul lök
3 msk hummerfond
3 dl grädde
1 knippe dill
2 laxfileer
200g räkor
200g bläckfisk-pasta
Hacka och fräs löken. Koka ihop grädde, dill och hummerfond. Lägg i den tärnade laxen och låt
sjuda någon minut. Rör om försiktigt. Lägg i räkorna och låt dem bli varma.
Koka pastan 3-5 min i saltat vatten. Häll av vattnet och blanda pastan med laxsåsen.
Servera gärna med en sallad eller säsongens grönsaker.
Chilipasta med skinka
2 pers.
200g chilipasta
1 dl grädde
1 dl mjölk
100g tärnad kokt skinka
1 dl gröna ärtor
1 liten gul lök
smör
riven parmesan, salt och peppar
Hacka och fräs löken med smör i stekpannan. Tillsätt grädde, mjölk, tärnad skinka och ärtor. Låt
koka upp och sjuda ca 2-3 minuter. Smaksätt med salt och peppar.
Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen. Häll av vattnet, blanda ner i skinksåsen.
Servera varm med riven parmesan.
Dillpasta med fisk i vitvins-sås
2 port
200g vit fisk
salt och svartpeppar
200g dillpasta
1 fiskbuljong tärning upplöst i 2 dl vatten
1,5 dl mellangrädde
1,5 dl torrt vitt vin
 röda och gula körsbärstomater
Tärna fisken, stek i smör och salt/peppra
Koka under tiden pastan i saltat vatten.
Koka ihop fiskbuljongen med grädde och vin,
Red med lite maizena och smaka
av med salt och peppar.
Servera med röda och gula körsbärstomater
Oxfilé med kakaopasta, säsongens smörstekta grönsaker
och bearnaisesås
300 g skivad oxfilé (alt. fläskfilé)
salt och peppar
smör
200g kakaopasta
säsongens grönsaker (t ex röd och gul paprika, morot, purjolök)
en burk bearnaisesås
Koka pastan i saltat vatten 5-7 min.
Smörstek under tiden de finstrimlade grönsakerna
och det skivade köttet.
Servera med en klick bearnaisesås
Oxfilé med kakaopasta, säsongens smörstekta grönsaker
och bearnaisesås
300 g skivad oxfilé (alt. fläskfilé)
salt och peppar
smör
200g kakaopasta
säsongens grönsaker (t ex röd och gul paprika, morot, purjolök)
en burk bearnaisesås
Koka pastan i saltat vatten 5-7 min.
Smörstek under tiden de finstrimlade grönsakerna
och det skivade köttet.
Servera med en klick bearnaisesås
Karl Johansvamp pasta med renskav och gräddsås
3pers
1 purjolök
1 pkt (ca300g) fryst renskav
1 msk vetemjöl
2,5 dl grädde
1 dl mjölk
en tärning köttbuljong
300g Karl Johan svamp pasta
Tina renskaven något. Strimla purjolöken och fräs tillsammans med köttet med smör i stekpanna.
Salta och peppra.
Vispa ihop grädde, mjöl och mjölk. Koka upp gräddblandningen. Tillsätt buljongtärningen under
vispning och låt sjuda ca 3 min. Rör ner såsen i stekpannan med renskav och purjolök.
Koka pastan i saltat vatten 3-5 min. Häll av vattnet och servera med renskav i gräddsås.
Tysk spätzle
Kokas 10-12 min i saltat vatten. Servera som vanlig pasta eller låt svalna något och stek spätzle
gyllenbrun i stekpanna med lite salt och peppar. Tillsätt riven ost och blanda om.
Spätzle passar utmärkt som en rätt för sig men även till kött- och gryträtter, kyckling eller fisk