Havets delikatesser serverat med bläckfisk-pasta
Hacka och fräs löken. Koka ihop grädde, dill och hummerfond. Lägg i den tärnade laxen och låt
sjuda någon minut. Rör om försiktigt. Lägg i räkorna och låt dem bli varma.
Koka pastan 3-5 min i saltat vatten. Häll av vattnet och blanda pastan med laxsåsen.
Servera gärna med en sallad eller säsongens grönsaker.
riven parmesan, salt och peppar
Hacka och fräs löken med smör i stekpannan. Tillsätt grädde, mjölk, tärnad skinka och ärtor. Låt
koka upp och sjuda ca 2-3 minuter. Smaksätt med salt och peppar.
Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen. Häll av vattnet, blanda ner i skinksåsen.
Servera varm med riven parmesan.
Dillpasta med fisk i vitvins-sås
1 fiskbuljong tärning upplöst i 2 dl vatten
röda och gula körsbärstomater
Tärna fisken, stek i smör och salt/peppra
Koka under tiden pastan i saltat vatten.
Koka ihop fiskbuljongen med grädde och vin,
Red med lite maizena och smaka
Servera med röda och gula körsbärstomater
Oxfilé med kakaopasta, säsongens smörstekta grönsaker
300 g skivad oxfilé (alt. fläskfilé)
säsongens grönsaker (t ex röd och gul paprika, morot, purjolök)
Koka pastan i saltat vatten 5-7 min.
Smörstek under tiden de finstrimlade grönsakerna
Servera med en klick bearnaisesås
Oxfilé med kakaopasta, säsongens smörstekta grönsaker
300 g skivad oxfilé (alt. fläskfilé)
säsongens grönsaker (t ex röd och gul paprika, morot, purjolök)
Koka pastan i saltat vatten 5-7 min.
Smörstek under tiden de finstrimlade grönsakerna
Servera med en klick bearnaisesås
Karl Johansvamp pasta med renskav och gräddsås
1 pkt (ca300g) fryst renskav
300g Karl Johan svamp pasta
Tina renskaven något. Strimla purjolöken och fräs tillsammans med köttet med smör i stekpanna.
Vispa ihop grädde, mjöl och mjölk. Koka upp gräddblandningen. Tillsätt buljongtärningen under
vispning och låt sjuda ca 3 min. Rör ner såsen i stekpannan med renskav och purjolök.
Koka pastan i saltat vatten 3-5 min. Häll av vattnet och servera med renskav i gräddsås.